мιχмυѕι¢
Hi and welcome to our forum! (: If you will register here you will make a lot of friends and you will knew a lot of singers from all around the world! What are you waiting for?
Lista Forumurilor Pe Tematici
мιχмυѕι¢ | Reguli | Inregistrare | Login

POZE мιχмυѕι¢

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
grecoaica
Femeie
22 ani
Dambovita
cauta Barbat
22 - 45 ani
мιχмυѕι¢ / ~ •Anime• ~ / Armitage III-Polymatrix Moderat de Руслана, crisy_th, °º Đăησσσtѕа. º°
Autor
Mesaj Pagini: 1
T.O.P.
Moderator

Din: Baka Chow
Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 208
Poveste
Intr-un viitor apropiat, planeta Marte este colonizata, dar conditiile de viata nu permit o natalitate mare, iar locuitorii nu doresc sa depinda de Pamant pentru emigranti, ca sa creasca populatia. Asadar, planeta dispune de cele mai avansate tehnologii in crearea robotilor, care au ajuns in orice sector al vietii. Lucrurile par normale, pana in momentul in care un asasin face publica o caseta in care ucide o cantareata cunoscuta de country music, si lumea descopera socata ca era vorba de un robot. Imediat, apar revolte impotriva tuturor robotilor, iar lantul de atrocitati continua, cu noi victime celebre.

Tehnologia acestor roboti e practic necunoscuta, stiindu-se doar ca ar fi vorba de Seria III, succesorii obisnuitelor modele II din orice casa, ce au AI si pot functiona perfect in orice slujba. Noii roboti descoperiti socheaza lumea prin faptul ca se confunda perfect cu oamenii, si in plus, dupa o analiza tehnica a unor "cadavre" lasate de asasin, specialistii constata ca robotii sunt toti femei, si pot da nastere, lucru nemaiauzit.

Armitage este unul din politistii celebri din sectia de politie din colonie, si cea care descopera primul cadavru, incercand sa prinda asasinul. In timpul confruntarii, il descopera pe Ross, care este si el un politist, ce calatorea de pe Pamant in aceeasi naveta cu victima, si dupa ce e transferat pe Marte, trebuie sa rezolve acest caz, inainte ca revoltele sa inabuse planeta. Amandoi au de invatat din experienta celuilalt, cat si despre adevarata lor natura, inainte de a avea incredere ca intr-un partener de politie adevarat.


Personaje
Naomi Armitage
Este modelul politistului "rau", in toate privintele: atitudine, distrugerea de proprietati de fiecare data cand trebuie sa prinda raufacatori, iar tinuta ei vestimentara aduce mai degraba a robot de "companie" decat a politist respectabil (iar Armitage e unul din cei mai buni din toata sectia). Desi are ani intregi de experienta, Armitage se implica personal foarte usor atunci cand apar probleme cu roboti, din cauza ca nu isi poate trada natura. Nu sunt foarte multi care stiu de existenta tehnologiei avansate cu care a fost creata, iar personalitatea ei nu da de banuit ca e androida de fapt. Cand insa sunt amenintati prietenii ei, Naomi nu mai tine seama de interdictiile slujbei, si incepe propria ancheta prin care vrea sa afle cine este responsabil de crearea lor, si cu ce scop au fost creati.

Ross Sylibus
Este un politist perfect, care s-a transferat de pe Pamant pe colonia de pe Marte, in urma unui accident, si care isi doreste sa uite trecutul, incepand o noua viata, intr-o noua sectie de politie. Viata ii rezerva insa surpriza de a o intalni pe Armitage, care devine partenerul lui, desi ii displace modul neprofesional in care trateaza orice problema. Ross are si un motiv personal de a ura toti androizii, iar cand problema zilei ajunge in mainile lor, nu ii acorda o importanta prea mare. In cele din urma, insa, realizeaza cu stupoare ca Armitage e mai mult decat pare, si ca s-a inselat in privinta a tot ce credea despre planeta Marte . Noua compasiune pe care o descopera pentru roboti il va transforma pe Ross intr-un aparator al drepturilor lor, si o va urma pe Armitage in razboiul ei personal.

Rene D'Anclaude
Este o aparitie enigmatica, dar cu repercusiuni grave asupra vietii locuitorilor de pe Marte, deoarece incepe o serie de crime iar victimele sunt roboti androizi atat de bine realizati, incat toata lumea credea ca sunt oameni. Ce e mult mai socant e faptul ca robotii sunt persoane celebre, iar atitudinea lui Rene e de a curata lumea de astfel de orori. Dar faptele lui Rene, pe langa cruzimea lor, pot fi mai mult decat par publicului larg, si aici intervine latura politica.


Grafica
Tinand cont ca este anul 1995/96, nu vor fi efecte care sa te lase cu gura apa, ca sa citez expresia. Eh, asta daca nu punem la socoteala acele scene in care Armitage isi pune ochelarii/vizor . In general, personajele sunt cele mai bine desenate, iar restul devine doar o pata de culoare. Nu apar niciodata multimi prea mari de persoane, fie ca e vorba de o piata "aglomerata", fie ca e doar Armitage care se lupta cu roboti peste tot in jurul ei. De ce? Pai simplu, vrem ca sa vedem foarte clar cum se misca personajele importante, nu tancurile din jurul lor. Scenele de lupta sunt foarte rapide, in termeni de frameuri, asa ca e destul de greu sa obtii niste poze bune. Daca mai pun la socoteala si rezolutia interlaced a filmului, o poza clara e aproape imposibil de facut. Si totusi... (deci scuzati calitatea).

Probabil cel mai des utilizat efect este cel de reflexie, si locul cel mai bun pentru asta sunt fie ochii lui Naomi, fie ochelarii ei . Culorile pe care le veti vedea cel mai des sunt, ati ghicit: rosu de la costumul ei, si albastru de la costumul lui Ross. Pana si pistolul lui Naomi este tot rosu, iar costumul ei e mult mai detaliat decat ce poarta Ross. Costumul lui Ross seamana foarte mult cu uniformele politistilor din filmele despre viitor. Sa spunem... Judge Dredd (1995)? The Demolition Man (1993)? Printre altele, Ross e si singurul care poarta uniforma de politist, din toata sectia lui pe Marte. E clar un semn al distinctiei fata de Pamant, planeta lui natala.

Exploziile sunt de scurta durata: o grenada, o raza laser, deci nu se abuzeaza de flacari. De fiecare data cand vor fi flacari, insa, Armitage va fi prezenta ca sa se faca remarcata aparand imediat prin ele, eventual si cu ochelarii sclipind . Am fost uimit de faptul ca nu prea exista arme laser in viitor. Se pare ca nu e chiar atat de avansat, dar ar fi redus din farmecul gloantelor, care lasa gauri, descopera pielea, fac sa curga sange, etc. Iar asasinii au la indemana chiar si arme albe, doar de dragul istoriei. Cu toate ca e putin cam ciudat sa incerci sa omori un robot folosind un cutit, intotdeauna rezultatul e mai dramatic.

La capitolul impresie artistica, veti observa ca exista scene care sunt puse special pentru a arata ca desenatorii au destula imaginatie si talent grafic. Cele mai interesante creatii sunt... cadavrele robotilor, sau prototipurile pe care veti avea ocazia sa le vedeti. Adauga sare si piper la o revolta, nu?

Si am ajuns la punctul care probabil e cel mai important, si anume EXPRESII FACIALE! Am vrut neaparat sa subliniez asta, pentru ca in acest film veti vedea suficient de multe cat intr-un serial de 24 de episoade. Cel putin in cazul lui Armitage, exista foarte multe tipuri de zambete , dar nici Ross nu e mai prejos. La mimica fetei contribuie absolut totul: ochi, sprancene, buze, obraji, frunte, nas... si limba scoasa, ocazional :P. Spre deosebire de GiTS, in care personajele par tot timpul foarte rigide, Armitage III e mult mai plin de viata, si acesta este motivul.


Sunet
De obicei prefer sa ascult variantele in japoneza, si cu subtitles in engleza, pentru ca actorii din versiunile english subbed au voci ce nu sunt in ton cu caracterul personajelor (asta este varianta subtila de la a spune ca pur si simplu, au voci stupide). De data aceasta insa, actorii sunt renumiti, si studiourile nu s-au dat inapoi de la cheltuieli. Vocea lui Naomi este a lui Elizabeth Berkley, iar Ross este interpretat de nimeni altul decat Kiefer Sutherland! Din cate se pare, e cam singurul anime in care si-a imprumutat vocea, dar e posibil sa ma insel. O alta particularitate este faptul ca nu exista casting japonez la acest film, ci doar staff-ul de planning si directorul.

Cateodata vocea lui Naomi e mult prea dramatica pentru ce se intampla, dar la urma urmei, e un robot . Nu avem de unde sa stim cat de tristi pot fi ei.
Efectele sonore au fost gandite de Frank Serafine, care a lucrat si la OVA-urile originale. Din nefericire, nu le-am vazut, asa ca nu pot face o comparatie in privinta lor. Va pot spune ca sunt suficient de bine realizate exploziile, laserele, si sunetul de gloante ce ricoseaza. Deoarece avem de-a face cu Armitage aici, vor fi destule ocazii sa le auziti :P.

Music editor este Joe Romersa, care s-a ocupat si de muzica de la jocurile Silent Hill 3 si 4. Zombies, anyone? . Muzica din Polymatrix are, intr-adevar, acel zgomot sumbru care se aude in filmele horror, dar e combinat cu zgomote mecanice ritmate, care sa dea dinamism la toate luptele cu roboti. Cele mai usor de remarcat momente muzicale sunt inceputul si sfarsitul filmului. Coloana sonora a luptei din final, combinata cu secventele evenimentelor de pe Marte este suficient de buna pentru un final dramatic.


_______________________________________


pus acum 14 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la